Grondstoffenstation Afrikaanderplein wint vakjuryprijs

Op vrijdag 14 juni is het project Grondstoffenstation Afrikaanderplein bekroond met de Rotterdam Architectuur vakjuryprijs! Het station is een ontwerp van Superuse Studios in opdracht van Afrikaanderwijk Coöperatie, welke wij vervolgens hebben mogen realiseren.

De jury is onder de indruk van de alomvattende wijze waarop het Grondstoffenstation inhoud en architectonische expressie geeft aan een regeneratieve manier van omgaan met de stad. In het Grondstoffenstation Afrikaanderplein ziet zij een optimistische manifestatie van het grotere stedelijke systeem van Rotterdam waarin ‘menselijke en niet-menselijke levenden’, de natuurlijke en gecreëerde omstandigheden van een plek en alle stromen die daar doorheen voeren, samenkomen. Het markeert een omslag in de architectuur.

Leonie Rip van Aannemingsbedrijf Mostert is verheugd met deze erkenning: “Het is een project geweest wat niet zonder tegenslagen voorbij is gegaan. Maar ondanks elke hobbel en elke tegenslag waren wij met het gehele team van opdrachtgever, architect en bouwteam vastberaden dit project tot een goed einde te brengen. En wat is het dan mooi dat dit ook door de jury is gezien.”

Lees hieronder het volledige juryrapport: